Sundhedsdage i Folehaven

Den 28-30 april går det løs med masser af bevægelse, aktiviteter og sund mad i lokalområdet.

Sundhedsdagene foregår rundt omkring i Folehaven og man kan bl.a være med til at opleve på egen krop, hvad eleverne  fra skolens x-fit valghold udsættes for.

Det foregår fra 10.10-11.40 på Byggeren. Tag gerne træningstøj på, hvis du vil være med.

Resten af programmet for Sundhedsdagene kan man læse her:

Skolen i spil

I denne video kan man se hvad 3.x har lavet i forbindelse med projektet "sæt skolen i spil", hvor børnene lærer dansk og matematik ved at bruge computerspil. Klassen har arbejdet med spillene Minecraft og Torchlight.

Læs mere om projektet her:

Læring på alle skolens arealer

Et af Kirsebærhavens Skoles fokuspunkter, er i højere grad at få flyttet børnenes læring ud på andre steder end bare klasseværelset.

Vi arbejder både med implementering af ”Åben Skole” og vores udeskole-profil, men et andet udviklingstiltag er indretningen af vores nybyggeri.

Vi samarbejder med firmaet UNIQA, der er eksperter i at indrette læringsmiljøer på gange, fællesområder og alle mulige andre steder på skolen.

F.eks. er vi pt. ved at udvælge nogle meget store ”undervisningsplakater” der kan installeres både på gulvet, væggen eller i loftet. De kan både være inspirerende, medvirke til øget bevægelse, eller direkte indgå som en del af undervisningen.

Drømmemåneden afsluttes med stil i udskolingen

I forbindelse med MOT-projektet på Kirsebærhavens skole, har vi den seneste måned arbejdet med ’drømme’ i vores 8.klasser. Der er blevet snakket om hvordan drømme er noget af det vigtigste for os mennesker at holde i live, og hvordan vi alle har brug for at drømme, for at have et mål i vores liv – ”et skib uden et mål, vil blot drive rundt uden nogensinde at komme i havn”.

Alle vores 8.klasser har den sidste måned skrevet flere af deres drømme ned, og sendt dem til MOT – fordi at det ofte kan være en god idé at tænke over hvilke drømme man egentlig har i sit liv. Men også fordi MOT gerne vil være med til at hjælpe til, at man kommer tættere på sin drøm.

Onsdag d.16. marts var der ’Drømmeopfylderdag’ på skolen, hvor hele 4 elever var så heldige at få nogle drømme opfyldt.

Silja fra 8.v havde en drøm om, at kunne fejre hendes mors fødselsdag på Køge vandrehjem, og der var hun så heldig at Køge vandrehjem kom og overrakte et weekendophold til stedet, samt et gavekort fra den lokale brugsforening, så der også var mulighed for at kunne shoppe i løbet af weekenden.

Qasim fra 8.u er så glad for MOT, at han havde et ønske om at hele hans klasse kunne få MOT-bluser og tasker, så de også kunne vise at de var en del af MOT.

Daniel fra 8.v havde en stor drøm om at cykle til Paris med Team-Rynkeby for at hjælpe med at samle penge ind til kræftramte børn. Desværre for Daniel er det ikke muligt at cykle med Team-Rynkebyholdet før man er 18 år. Men til Daniels held, har MOT skaffet ham en splinter ny racercykel, cykeludstyr og en professionel cykelinstruktør, der sammen med Daniel skal træne og cykle en rute for at samle ind til kræftramte børn.

Sidst men ikke mindst, havde Iman fra 8.v en drøm om at overvære en fodboldkamp med sin far. Hun blev – midt i dansktimen – forstyrret af to spillere fra Brøndbys superligahold, der undskyldte for forstyrrelsen, men ”bare lige ville invitere hende og hendes far med til en fodboldkamp på Brøndby stadion”.

Vi er på Kirsebærhavens Skole både glade og taknemmelige for, at 4 af vores 8. klasseelever i denne uge er kommet endnu tættere på nogle af deres drømme.

Og til alle der ikke fik deres drømme opfyldt i denne uge: hold ALDRIG op med at drømme!!

Her går det godt

Det er altid dejligt når andre kan se, at det der bliver gjort, har en positiv virkning.

Valby bladet har skrevet denne artikel, om mange af de tiltag vi arbejder med på Kirsebærhavens skole, der er med til, at vi er inde i en meget positiv udvikling.

Man kan læse artiklen her (det er på side 4):

Man kan også læse den omtalte kvalitetsrapport her:

Præsentationsvideo

En kort introdutionsvideo, der med ord og billeder viser Kirsebærhavens skole gennem elever, forældre, lærere og skolelederens øjne.